perjantai 11. tammikuuta 2013

200 päivää lähtöön osa 1

Heippa kaikki! Teen nyt kaksiosaisen postauksen siitä millä mielellä olen nyt, kun lähtöön on n. 200 päivää. Tässä, eli ekassa osassa kerron mikä jännittää eniten ja siinä toisessa mitä nyt odotan eniten. Tämän kuukauden mulla on ollut yllättävän hyvä fiilis vaihtoon lähtemisestä, eikä oikeastaan ole ollut yhtään sellaista "tulen kuolemaan siellä" päivää.

1. Fliilikset pari päivää ennen lähtöä


Hakkaanko päätä seinään ja itken koko ajan kuin hullu? Tai pystynkö edes tajuamaan mitä on tapahtumassa? Varmaankin makaan jossain metsässä pää muurahaispesässä... Entä jos en vaan uskalla mennä? En uskalla edes kuvitellakkaan sitä tilannetta, kun pitäisi lähteä lentokentälle. Halaan varmaan mattoanikin hyvästiksi! Mun pitää varmaan hakata pala talomme seinästä mukaan muistoksi. Entä miten käytän ajan täällä, kun on vain pari päivää jäljellä? Pitäisi olla kavereitten kanssa ja nähdä perhettä ja sukulaisia. Ahdistaa ajatella ihmisten halaavan vähän kuin hyvästiksi.


2. Pakkaaminen


Voin jo nyt kertoa olevani maailman surkein pakkaaja. Yritän kuitenkin lähteä sillä periaatteella, että ostan lähes kaiken uudestaan. En usko kuitenkaan, että tulen onnistumaan, koska siinä tilanteessa kun matkalaukku pitäisi laittaa kiinni raahaan viimeiset tavarat sinne ja ajattelen ottavani vielä tämän muistoksi tai näitä ainakin tulen tarvitsemaan. Olen kuitenkin hyvä tunkemaan tavaroita mieleenkin tilaan, mutta se ei oikein auta kun laukussa ei saa olla ylipainoa. 


3. Lentokentälle meneminen ja lento


Mua ihan sairaasti pelotta se kun siellä lentokentällä sanon viimeiset heipat. Uskoisin, että tunnen olon hirveän yksinäiseksi vähän kuin jäisin oman onneni nojaan. Vähän kai se niin on. Nolottaa jo valmiiksi, koska olen ihan varma lentokentällä hirveän hysteerinen ja muut matkustaja saattavat luulla minua vietävän vankileirille tai jotain. Mutta niin ei siis todellakaan ole, haluan enemmän kuin mitään muuta lähteä ja selvitä siellä! Itse lentomatkan pituuskin pelottaa. Olen nimittäin aivan surkea paikallaan pysyjä ja koko ajan tekisi mieli tehdä jotain. Pisin lentomatkan mitä olen lentänyt taitaa olla vain huimat 4 tuntia! Veikkaisin mulla tulevan olemaan 1-2 välilaskua ennen New Yorkkia (tai siis jos sinne munkin orientaatioleiri on siellä). 


4. Ensimmäinen koulupäivä


Nyt tämä kuulostaa ihan super pinnalliselta, mutta olen ihan tosissani. Mitä laitan ekana päivänä kouluun päälle? Tai sitä seuraavana tai koko vuonna? Suomessa en ole kuin muutaman kerran valinnut vaatteeni aiemmin kun seuraavana päivä, mutta nyt tämä on ihan eri juttu. En tiedä yhtään millaisia vaatteita siellä käytetään tai miten he siellä meikkaavat tai värikkäät vai tummat vaatteet. En haluaisi kuitenkaan näyttää niin radikaalisti erilaisilta kuin toiset, vaikka kuitenkin luulen monen huomaavan tälläisen albiinon. Tai ties minne eskimoitten keskelle olen lähdössä!


5. Kulttuuri


En tiedä miten tulen kestämään, jos joku Amerikkalainen nauraa jollekkin suomalaiselle asialle  pilkallisesti. Rakastan kuitenkin Suomea ja kaikkenlaisia suomalaisia juttuja. Myöskään en haluaisi matkustaa naapuriin autolla. Tai muutenkaan olla riippuvainen autokyydistä.  No, kaipa sitä oppii kestämään. Olen myöskin jokseenkin nirso ruuan suhteen ja kaikenlaiset uudenlaiset sörsselit näyttää pelottavilta. Saatte nähdä, aijon ensi talvena tehdä ainakin kerran riisipuuroa, pipareita ja joulutorttuja! Taisin antaa sellaisen käsityksen, että en kestä uusia asioita ja en ole valmis niitä vastaanottamaan. Asia on kuitenkin ihan päinvastoin, haluan itse kokea kuinka erilainen se kulttuuri on.


6. Ilmasto


Tämä riippuu aika paljolti siitä minne päin lähden, mutta ei kuitenkaan missään ole täysin samanlaista Suomi-ilmastoa. Entä jos talvella ei olekkaan lähes yhtään lunta? Tai jos huhtikuussa kuljetaan T-paidalla? Harmi jos en saa tehdä yhtään lumienkeliä ensi talvena. Pitää kai alkaa tekemään niitä jo varastoon.


7. Koti-ikävä


Vaikka tästä aiheesta onkin tulossa omaa postausta, en voi siltikään jättää tätä listalta pois. Kuitenkin olen tässä tämän kuukauden sisällä saanut lisää varmuuttaa tästä selviämiseen, kun olen tajunnut olemassa olevan ihan suunnattomasti kaikenlaisia keinoja pitää tänne yhteyttä. Kuvassa on iPodin kuva sen takia, koska aina kun kuuntelen musiikkia ja ajattelenkin olevan toisella puolella maapalloa tulee jotenkin haikea olo. No, tälläisen hetken koittaessa tulen tänne vuodattamaan joten varautukaa.


Teen siis tälläisiä vielä lisää ja tässä nyt vain tämän hetkisistä miettäistä ne tärkeimmät. En vielä osaa oikein jännittää muuta kuin lähtöä ja alku sopeutumisia, koska muuhun tuntuu olevan vielä hirveän pitkä aika. Palaillaan   varmaankin huomenna, jolloin teen mitä odotan eniten kun on n.200 päivää lähtöön -postauksen.


 

4 kommenttia:

 1. tää oli tosi kiva postaus!! (:

  VastaaPoista
 2. Mistä tiiät jo lähtöpäivän? :o meen ite exploriuksen kautta USA:han ens syksynä mut en tiiä ees lähtökuukautta vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. AFSn nettisivuilla oli kolme lähtövaihtoa ja lähtö tapahtuu elokuun alussa jos saan perhetiedot ennen heinäkuuta :)

   Poista

Kiitos kommentista <3