tiistai 29. tammikuuta 2013

osavaltio unelmointia


Ajattelin tulla kertomaan teille mihin osavaltioon haluaisin päätyä. Olen myös ottaut vähän selvää mihin kaikkialle  AFSn vaihtareita on sijoitettu. Elikkä en muista mistä luin, mutta AFSllä ei ole mitään tiettyä toimipaikkaa kuten esimerkiksi YFUlla taisi olla Michigan. Kuitenkin yleensä sijoitus tapahtuu tuonne itärannikolle, mutta periaatteessa sijoitus voi kuitenkin olla mikä vain Floridasta Alaskaan.

Henkilökohtaisesti itseäni kiinnostaisi vähän enemmän tämä läntinen puoli, varsinkin tuo punaisella ympytöity on se ns. kuumalinja. Ai että jos tuonne pääsisi. Tiedän, monikaan vaihtari ei ole ollut asumassa Californiassa, mutta se olisi niin ihana unelma! Jos en ole jo jakanut tätä teidän kanssa California on unelma ja teen ihan mitä ikinä vaan voi tehdä (ei sisällä tekoja mitkä liittyy toisiin ihmisiin), että pääsen tonne! Kuitenkin haluan Californian pysyvän mulla sellasena unelma paikkana, eikä se välttämättä ole sitä jos siellä asustelen vuoden. Mitä sitten kun unelma toteutuu? Voisin siis mieluusti parkkeerata tuohon ihanan lämpimään Arizonaa! Oregon kuulostaa myös ihalata paikalta ja se on tuossa ihanan lähellä Californiaa. Se voisi olla sellainen normaali paikka missä on hyvä asua, plussana että se sijaitsee meren rannalla.


Näistä kaikista oon lukenu muista vaihtariblogeistaja kaikki on kuulostanut tosi kivoilta. En osaisi kyllä perustella miksi jätin tästä jotkut osavaltiot pois. Sinänsä olisi kiva päästä jonnekkin missä on vähän erilainen ilmasto kuin Suomessa ja talvi voitaisiin harpata tai se voisi ainakin olla 20 astetta lämpimämpi kuin Suomessa. Kuitenkin mulle se on aivan sama millainen ilmasto siellä on, haluan vain että tulee ihana vuosi ja sen uskon tapahtuvan ihan osavaltiosta riippumatta.


Ainakin nämä paikat tuota Floridaa lukuunotta on niitä mihin AFS sijoittaa tosi usein. Lisäsin tuon Floridan tuohon, koska en voi väittää etten sinne haluaisi. Nämäkin paikat ovat ihanasti meren rannalla ja olisi vaikea kuvitella ettei olisi merta yhtään missään. Turku täällä veden ääressä sijaitsee ja olen koko ikäni asustellut vesinäköalan kanssa. Pitää paljastaa, että luulin Georgian olevan osa Eurooppaa tähän päivään asti, että mitäs ihmettä miten se tuolla Amerikan puolella on?!

Tätä kirjoittaessa tuli vielä enemmän sellainen fiilis, että kaikki osavaltiot käyvät. Kaupunkina haluaisin kuitenkin sellaisen vähän isomman, tällä en siis tarkoita L.A tai NYC vaan sellaista mikä on isompi kuin 1000 hengen kylä. Tämäkin vaihtoehto siis käy, kunhan siinä lähettyvillä olisi joku isompi kaupunki. Haluaisin päästä myös samanlaiseen kouluun missä moni muu vaihtari on ollut, eli jossa on yli 1000 oppilasta, Homecoming ja kaikkea muuta ihanaa amerikkalaista!

PS. Koulussa mulla on menossa koeviikko ja jos jotenkin pääsen kaikista kokeista läpi niin se on ihme! Tulen kertomaan teille miten kävi, kun saan kokeet takaisin. Kaikilla kenällä on koeviikko menossa niin onnea kokeisiin!

9 kommenttia:

 1. tosi kiva postaus!:) Mullaki vähän toi sama että ei oikeestaan väliä mihin osavaltioon pääsee mutta sit on ne pari mihin ois niin siistii päästä!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta:) no niimpä haluisin saada ees vähän ite vaikutttaa!

   Poista
 2. Oi kalifornia tai florida, niin unelmia ! :) Itse en oo siis mihinkään vaihtoon lähdössä mut sun blogia on niin kiva lukea. Koeviikko täälläkin jooo, mut ei se tapa ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin ois! Ei tapakkaan ja voi ajatella tän koeviikon jälkeen niitä olevan yksi vähemmän ;)

   Poista
 3. aaa noit on aina nii ihana haaveilla ! :) ja ps. georgia on maa euroopassa mut myös osavaltio jenkeissä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! pakostakin tulee joka päivä mietittyä et mikä se oma paikka oikeen on :D. Ai hups, en yhtään siis ihmettele jos en pääse tän päiväisestä maantiedon kokeesta läpi.... :D

   Poista
 4. mäkää en ees laittanu osavaltiotoivetta vaikka oisin saanu! loppupeleissä siitä vuodesta tulee joka tapaukses unelmien täyttymys oli se osavaltio mikä tahansa :)

  ja joo täälläkin koeviikko meneillään, vielä ois kolme jälellä :) zemii sulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot niin oikeessa :) jännitää vaan ihan hullusti et mikä on just se osavaltio mis saan kokee toivottavasti tähän asti ihanimman vuoden! tsemppii myös sinne ;)

   Poista
 5. Annaaaaa :DDD Georgia.. oot ihana <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentista <3