lauantai 9. helmikuuta 2013

kirje AFSltä

Eilen kun tulin koulusta kotiin postilaatikossa odotti ihana ylläri! Elikkä kirje AFSltä, mikä sisälsi allekirjoitettavia lappuja jotka koski erilaisten urhelulajien harrastamista Amerikassa. Kirjeen mukana tuli myös pieni vihko, mikä oltiin koottu entisten vaihtareitten mietteistä ihan vaihtariuden alusta kotiinpaluuseen asti.
Vihosta nousi esille ainakin kulttuurishokki, mistä oltiinkin kirjoitettu montamonta sivua. Varoitettiin myös kotiin palaamisen vaikeudesta ja siitä kuinka joutuu uudelleen "opettelemaan" elämään täällä. En oikein haluaisi ajatella sinne asti kun joudun lähtemään Amerikasta, koska en ole edes sinne vielä päässyt. Kun lähden Suomesta, tiedän että tulen 11-10 kuukauden päästä takaisin. Kun taas lähden Amerikasta en välttämättä tiedä, koska sinne palaan takaisin...
Tuossa ylimmässä kuvassa puhutaan siitä kuinka vaihtovuosi tulee mm. muuttamaan minua. En nyt osaa ihan vastata kuinka paljon haluan muuttua, koska näin on ihan hyvä. Tottakai haluan lisää positiivisia puolia itseeni ja olemaan itsenäisempi, mutta entä jos tulee ihan totaalinen muutos ja en olekkaan enää yhtään samanlainen kuin kaverini. Tuossa myös sanotaan "Tuskin tulet katumaan". Jos olen vuoden poissa mun perheen ja kavereitten ja koko Suomielämän luota, niin en todellakaan halua joutua katumaan. Vihossa kuitenkin painotettiin, että se on 99% itsestään kiinni, millainen oma vaihtovuosi on. Elikkä siis mun vaihtovuoden tavoitteena, kuten lähes kaiken muunkin mun elämän tavoitteena esim. koulussa ja harrastuksissa, on tehdä se oma paras suoritus. En myöskään aio katua.

Hyvää alkanutta viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista <3