torstai 25. huhtikuuta 2013

ensimmäinen orientaatio Moikkamoi! Elellään jo huhtikuun loppua, ulkona on kohtalaisen lämmintä ja vappu on tulossa! Muuten kuulostaa tosi ihanalta, mutta perhetietoja ei vielä näy eikä kuulu. Tänään kuitenkin pääsin vähän vaihtarifiiliksiin, kun oli AFSn järjestämä tiedotustilaisuus kaikille Turusta lähteville vaihtareille ja heidän vanhemmilleen. Tapahtuma järjestettiin Brinkkalan talolla, johon saavuttiin minä, äiti, iskä ja pikkusisko ei niin kovin tyylikkäästi myöhässä. Siellä oli puhumassa tuore palannut vaihtari, 5-7 vuotta sitten palannut vaihtari ja melkein 30 vuotta sitten palannut vaihtari ja he kaikki kertoivat omista kokemuksistaan vaihto-oppilaina ja AFSn toiminnasta ja säännöistä. Tapahtumassa oli puhumassa myös vaihtarin äiti, joka puhui vaihdosta vanhemman näkökulmasta ja kertoi käytännön jutuista, esim. rahan käytöstä.AFSn säännöistä sen verran, että kiellettyä on ajaa mitään moottorillista ajoneuvoa, käyttää huumeita, alkoholin väärinkäyttö (en oikein tajunnut tätä mikä luokiteltiin väärinkäytöksi), koulun laiminlyönti ja sen sellaista. Kulttuurishokista puhuttiin myös paljon, siitä miten ensin kaikki onkin uutta ja ihanaa ja sen jälkeen  aivan perseestä, sitten on taas kivaa ja sitten taas perseestä. Ja kerrottiin suurimman kulttuurishokin iskevän, kun palaa suomeen ja ilahdutettiin myös sellaisella asialla, että tulen taatusti itkemää päiviä putkeen. Kerrottiin myös, että hyvin mahdollisesti tulen lihomaan 15-20 kiloa. Siis kun palaan Amerikasta olen höllyvä pallo, jolla räät on poskilla itkemisestä ja en oikeen tiedä onko elämäni totaallisen perseestä vai ihanaa. Välillä tulee mieleen, miksi ihmeessä mun pitää tunkea naamani joka soppaan?


Ymmärrän tietysti varsin hyvin, että vaihtareita pitää varoittaa tuollaisista asioista, ettei voi sitten ikinä sanoa ettei mulle ole kerrottu tälläistä. Mitään todella uutta tietoa ei sinäänsä tullut, mutta silti mielestäni tilaisuus oli hyödyllinen. Harmi, ettei AFSllä ole tälläisiä tilaisuuksia kovin montaa! Seuraava onkin tasan kuukauden päästä, se on viikonlopun mittainen orientaatioleiri 25-26.5. Odotankin innolla, että pääsee paremmin tutustumaan muihin vaihtareihin ja vielä syvemmin vaihtarifiiliksiin. Mulle tuli tuolla tilaisuudesta yksi aihe mieleen mistä voisin oman näkemykseni teidän kanssa jakaa, joten tulen kirjoittelemaan siitä viikonloppuna! Ja muuten, meillä oli tänään 4. jakson palautuspäivä ja sain nostettua englannin numeroni vitosesta seiskaan, wäääk!! Muutenkin sain ihan kohtalaisen hyviä numeroita ja tsemppiä tähän vikaan jaksoon. 

Hyvää yötä kaikille!

9 kommenttia:

 1. Tsemppiä?:) hihi oot nii onnekas ku pääset vaihtoon!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha hups :D! Onneks taidankin saada sen lukihäiriötodistuksen ens viikolla.... Ja joo kyllä sitä on usein onnellinen siitä että on saanut tälläsen ihan mahtavan mahdollisuuden :)!

   Poista
 2. 15-20 KILOO?!?!?!??! anteeks mitäää? Mä oon aina kuvitellut että noi vaihtarikilot on jotai parin kilon luokkaa.... huhhuh. Ja oon siis itekkin menossa vaihtoon, siks tällänen järkytys :D Mutta kiva kyllä tietää että pystyy varautumaan että tulee sitten takasin ylipainosena :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SANOS MUUTA!! Sydän melkeen hypähti kurkuun kun kuulin että toinen vaihtari oli lihonnut 18 kiloa... muut alko nauramaan mutta itteeni lähinnä itketti ku tuli meilikuva musta 20 kiloo lihavempana :D!! ihan hullua?

   Poista
  2. RISTUS, itekkin oon aina aatellut että vaihtarikilot sit jotain piupau jotain plusmiinus viis kiloa! KAKSKYTKILOA JUMALAUTA, olisin kahekskytkilonen ._.

   Poista
  3. Sanos muuta ihan hulluu!! Ku vaikka aattelis et sitois itteensä 2 kilon säkin vaiks vaan päiväks nii huhhuh :D Jeep, painaisin varmaan vielä enemmän 8)...

   Poista
 3. Joo pakkohan niiden on noista varoitella, mutta omalla kohallani ei ainakaan käynyt toteen. En oo vaihtarina ollut, mutta au pairina ja vapaaehtoistyössä, sekä muutenkin matkustellut jenkeissä tosi paljon. Mulla aina lähtee kiloja siellä ollessa, vaikka naamaan tulee tungettua vaikka mitä. Sitä on vaan jotenkin paljon aktiivisempi siellä kuin Suomessa :) Ja pahin kulttuurishokki tulee kyllä Suomeen palatessa, se on totta. Mutta hei hyvää vaihtarivuotta sulle, varmasti tulen lueskelemaan tätä blogia! Toivottavasti rakastut jenkkeihin yhtä paljon ku minä, vaikka se tekeekin Suomessa elämisestä sitten sen verran vaikeempaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensinnäkin kiitos ihan hirmusesti tästä kommentista :)! Tästä tuli jotenkin "turvallinen" olo kun joku joka on konenut samaa osaa kertoa omia kokemuksia. Ääk haluan jo päästä kokemaan vihdoin ja viimein ne jenkit!

   Poista
  2. Joo ei mitään :) laittele vaan viestiä jos tulee jtn kysymyksiä. Sulla on varmasti paljon kontakteja jo, mutta vastailen kyllä mielelläni jos haluat joistain käytännön asioista tietoa! Kouluasioista en tiedä, mutta muuten :D

   Poista

Kiitos kommentista <3