keskiviikko 29. toukokuuta 2013

orientaatioleiri


Pakko jo alkuun sanoa, että nyt tuntuu kyllä niin niin hyvältä! Kaikki kokeet takana päin ja melkeen voin sanoa jo olevani lomalla. Huomenna koulussa  on yksi kilpailu, johon aion osallistua superryhmäni kanssa, perjantaina kirkko ja lauantaina kevätjuhla. Kuitenkin vaihtoon lähtö jännittää, tänään ainakin tuntui ettei mahassani ole vain vähän perhosia- musta siellä pyörii kokonainen trompi. Tiedän sen kuitenkin olevan vain tämän päivän juttu, koska joka päivä lähdön läheneminen tuntuu aivan eriltä!
Tosiaan viime viikonloppuna oli odotettu orientaatioleiri Heinänokan leirikeskuksessa. Leiri oli meidän lähtevien aloitusleiri,  mutta myös loppuleiri jo täällä olleille vaihtareille, joka toi vähän haikeaa tunnelmaa. En halua kuvitella, että olen tuonlaisessa tilanteessa itse ensivuonna, ihan hullua!Leiri koostui ruokailuista, leikeistä ja erilaisista 'sessioista'. Noita ruokailuja painottaisin. Noilla sessioilla oli aina joku teema esim. host-perhe, kulttuuri ja vaikka mitä ja itse tykkäsin nistä, koska meidän ryhmä oli ihan tosi hauska! Sain myös tietää hyödyllisiä neuvoja käytännöntilanteita varten vanhoilta vaihtareilta. Olisin kuitenkin jäänyt kaipaamaan lisää vaihtareiden omia kokemuksia maailmalta, mutta tämän esteenä taisi olla rajallinen aika... Vähän myös ärsyttää, koska englannin kielinen verisio ponilaulusta on soinut mun päässä leiristä lähtien?!


Lauantai illalla myös osa uskaltautui uimaan, mukaan lukien minä... Tämän jälkeen myös saunottiin ja grillailtiin pitkään. En ollutkaan pitkään aikaan syönyt grillattuja vaahtokarkkeja ja en muistanut kuinka hyviä ne onkaan!  Onneksi osui hyvät säät leirin ajaksi ja mitään valittamista ei ole, mitä nyt hyttyset vähän pistelivät.

Lauantai ilta/yö meni leikkejä leikkiessä ja jutellessa. Muutama tunti tuli nukuttuakin, mutta silloinkin taisin stressata käynnissä olevaa koeviikkoa. Tälläinen leiri tosiaankin kostautui kokeissa, mutta oli ehdottomasti sen arvoista! Lähtisin ihan heti uudestaan, jos vain olisi mahdollista.
Ylipäätään leiri meni kauhean nopeasti ja oli kivointa oli ehdottomasti tutustua uusiin ihmisiin ja paremmin niihin keitä jo aikaisemminkin tunsin. Olisi ihanaa, jos kesällä voisi nähdä jollain vaihtari porukalla eikä välttämättä vain Turun alueelta, koska leirillä ainakin tuntui, että voin jutella kenelle vain kun meillä on jo tämän vaihdon ansiosta niin paljon yhteistä. Ja kun palaan jenkeistä, aion aivan ehdottomasti liittyä AFSn vapaaehtoistoimintaan mukaan! Nyt hyvää yötä kaikille 

2 kommenttia:

  1. heeei tiiätsä joittenki muitten ketkä oli tuolla leirillä niin niiden vaihtariblogeja jos he siis sellaista pitävät :)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vitsit kun moni sanoi että on aloittamassa mutta ei ole vielä :(! Mutta muutamalla kuitenkin ainakin on: http://ss-aralinnea.blogspot.fi/ http://dashingyear.blogspot.fi/http:/ /janina-in-usa.blogspot.fi/ :)

      Poista

Kiitos kommentista <3