lauantai 8. kesäkuuta 2013

USAn viisumihakemus
Ihme kyllä tästäkin selvisin! Onneksi tämä oli viisumin haku oli tänä vuonna AFSllä näin aikaisin, ettei tarvitse sitä murehtia sitten lähempänä lähtöä, minne olenkin jo kasannut kaikenlaisia tärkeitä asioita. Viisumin haku USAan oli aika työläs juttu, mutta onneksi AFS antoi todella tarkat ja yksityiskohtaiset ohjeet, koska muuten en olisi todellakaan osannut tehdä mitään.

Matka Helsinkiin alkoi aikaisen herätyksen jälkeen 9:30 hyvässä seurassa! Helsinkiin siis matkustettiin parin kaverini kanssa samalla kyydillä ja jo matkalla ehdittiin jo vähän panikoimaan kysymyksiä mitä haastattelussa voitaisiin kysyä, mutta eipä tietenkään meiltä kysytty niitä mitä oltiin opeteltu. Kun päästiin Helsinkiin etsimme heti kahvilan missä meidän oli tarkoitus tavata ennen haastattelua. Oli kiva nähdä taas kaikkia leiriltä tuttuja kavereita, joiden kanssa ehti vähän aikaa kahvilassa jutella. 

Mun haastattelu aika oli 12:50, tosin aikataulu oli hieman myöhässä. Meidät johdatettiin kahvilasta kolmen hengen ryhmissä konsulaattiin, jonne jokainen kutsuttiin yksikerrallaan. Aluksi tehtiin turvatarkastus jonka jälkeen jatkettiin huoneeseen missä oli kolme luukkua. Yllätys yllätys ensin mentiin ensimmäiselle luukulle ja annettiin kaikkenlaiset laput ja passi jollekkin tarkastajalle. Sitten mentiin odotus huoneeseen odottamaan omaa vuoroa kolmannelle luukulle (ei mitään tietoa miksei käyty toisella luukulla), jossa otettiin kaikkien sormien sormenjäljet ja oli se pieni muotoinen haastattelu. Kysymykset eivät todellakaan ollut vaikeita, mutta haastettelija puhui toisella puolella lasia puolet mikrofoniin ja puolet omaan hihaansa, joten menin ainakin itse vähän arpapelillä mihin kysymykseen vastaan. Multa kysyttiin minne menen opiskelemaan, tiedänkö paljon Wisconsinista ja mitä mun vanhemmat ovat ammatiltaan. 

Koko juttu meni todella nopeasti ja meille jäi vielä aikaa kierrellä vähän kauppoja ja mukaan tarttuikin Monkeyn 6 euron alennus toppi. Käytiin myös nopeasti syömässä ja jo kolmen jälkeen ruvettiin ajamaan ruuhkan takia erittäin hitaasti kohti Turkua. Illalla oli vielä treenit ja kävin myöskin juhlimassa kaverin synttäreitä, jossa kaverini kanssa puhuttiin meidän tulevista vaihtarivuosista ja oltiin ihan kriisissä kun tajuttiin siihen olevan enää niin vähän aikaa. Omaan lähtööni on tänään tasan kaksi kuukautta ja jotkut lähtevät jo ensi kuussa?! Ihan hullua...

Joudun piilottamaan blogini uuden ulkoasun vuoksi tässä lähipäivinä tai jopa tänään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista <3