sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

kohti Kosin lämpöäLento kohti lämpöä lähti 13:00 Helsinki-Vantaan kentältä. Siellä päässä kaikki tuntui menevän niin hitaasti ja jouduttiin jonottelemaan ihan hirmu kauan. Voin vaan kuvitella miten joudun tsemppaamaan Atlantin ylitys matkalla, etten mentä hermojani. Kuitenkin kun turvatarkastuksista oltiin päästy, aikaa oli enää alle puolisentuntia ja siskon kanssa juostiin täysillä hommaamaan pakolliset lentsikka eväät, ja siinä vaiheessa unelmat Starbucksiin ehtimisestä laantuivat. No onneksi taidan vaihtovuoden aikana kohtalaisen monta kertaa sinne päästä!
Kun lentokone nousi ilmaan, siskoni kanssa ruvettiin pohtimaan miten saisin aikani 10 tunnin lennolla kulumaan nopeasti. Aikaa vievin asia oli vessajono ja muita hyviä ideoita oli lehden luku, musiikin kuuntelu, ikkunasta katselu, epätoivoinen nukkumisen yrittäminen, valokuvien ottaminen, vieruskamun kanssa juttelu ja syöminen. Lentokoneessa on kyllä mun makuun niin huonot safkat, että mun käsimatkatavara laukku (jos sellainen nyt edes vielä olisi) tulee pursuamaan ruuista.
Lento kesti vähän alle 4 tuntia ja meni kyllä yllättävän nopeasti. Yleensä parin tunnin jälkeen pyörin jo penkillä ja kyselen kuinka paljon matkaa enää jäljellä-kysymyksiä. Kosin lentokentällä kaikki sujui todella nopeasti ja matkalaukut tulivat hyvin perille, tosin lukuun ottamatta mun ihanaa limenkeltaista matkalaukun kiristysvyötä :(. Matkaa lentokentältä oli hotellillemme noin 45 minuuttia, joka kulutettiin Kreikan maisemia katsellen. Holellimme oli Iberostar Aistir Odysseus, joka kuuluu Iberostar-ketjuun ja itse en voi muuta kun suositella. Ikinä ennen en noin hienossa ja hyvässä hotellissa ole ollut ja ainoa miinuspuoli oli, että hotellillamme tuuli todella paljon (koska pohjoisrannalla) ja sen takia paloi paljon helpommin, kun läkähdyttävän kuumaa ilmaa ei niin kuumana tuntenut, mutta siihenkään itse hotelli ei voi vaikuttaa. 
Ekana päivänä emme oikein muuta ehtineet tekemään kuin katselemaan hotellin paikkoja, purkamaan matkalaukut, vähän uimaan ja illalla mentiin vielä syömään upeaan buffettiin. Ruuasta ja kaikesta muusta lisää myöhemmin, ettei tule ihan kilometri postausta!

Mukavaa sunnuntaita kaikille!

2 kommenttia:

Kiitos kommentista <3