maanantai 23. syyskuuta 2013

Post-Arrival orientation

Moikka ja heti alkuun, että nyt harmittaa niin paljon, sillä vietin ihan sairaan ihanan sunnuntai päivän, joka en todellakaan olisi halunnut loppuvan. Eli meillä oli ensimmäinen kunnon AFS orientaatio Madisonissa, Wisconsinin pääkaupungissa, jonne matkaa täältä meiltä on lähemmäs kaksi tuntia. Lähdettiin momin, veljen ja Silvan kanssa meiltä 10 aikaan ja mentiin suoraan Subwayn kautta eräällä kirkolle missä kyseinen tapahtuma järjestettiin. Veli ja mom ei siis tuonne tullut, vaan touhuili jotain muuta koko päivän.  Paikalla oli yli 70 nuorta ja suunnilleen 10 AFS vapaa-ehtoista, keksimässä meille ohjelmaa. Oli niin siistiä nähdä niin paljon eri kansalaisuuksia ja erilaisia ihmisiä ihan joka puolelta maailmaa! Kaikki oli niin erilaisia, mutta silti niin niin samanlaisia, että kemiat kohtasi ihan kaikkien kanssa.
Tilaisuus kesti 12:30-5:30 tai suunnilleen. Meidät jaettiin neljään ryhmään ja kaikki ryhmät kävivät neljä ns. oppituntia eri aikaan, välissä oli reilun puolentunnin vapaa-aika ja pieni snacki. Myöskin lopussa oli vähän vapaa-aikaa, mutta kokoajan olin menossa joka suuntaan ja puhumassa kaikille, niin kuvasaldo on valitettavasti erittäin vähäistä. Harmi, sillä olisin halunnut ihan kaikkien kanssa yhteiskuvan. Noilla oppitunneilla oli vähän samoja asioita mitä aina ennenkin on ollut, mutta tällä kertaa oli paljon hauskempaa! Tehtiin mm. näytelmä ja epäonnistuin täysin mun erittäin vaativassa pääroolissa vaihtarina :D.  Lähinnä käytiin läpi miten täällä on nyt mennyt ja miten tulee toimia tietynlaisissa tilanteissa, koska kannattaa ottaa yhteyttä alue valvojaan ja kuinka usein kannattaa kotimaahansa puhua. Oli outoa, että jotkut vaihtarit olivat saapuneet vasta reilu viikko sitten tänne, kun itse en edes jaksaisi muistaa niin pitkälle. Tutustuin kuitenkin niin hyviin tyyppeihin, parhaimpana tuttavuutena varmaankin eräs saksalainen poika Pascal (…), joka saapui tänne juuri viikko sitten. Myöskin juteltuani erittäin mukavan ruotsalaispojan kanssa, hän kertoi, että oli saanut valita minkä tahansa Euroopan kohteen syntymäpäivälahjaksi, minne hän ja isä matkustaisi. Ei siinä vielä mitään, mutta kun matkan kohteeksi oli tullut mun kotikaupunki Turku, niin jo alkoi naurattaa. Kuka valitsee Turun kun olisi mahdollisuus mennä johonkin upeaan Pariisiin tai ihanille Kreikan saarille? Vaikka sitten uusinta otteeseen, jos kaikki on jo käyty. Kuitenkin, en ole tuntenut noita ihmisiä kuin muutaman tunnin ja silti voin sanoa, että mulla on nyt niin paljon enemmän kavereita ja tulee ikävä noita kaikkia, sillä en tiedä milloin nähdään seuraavaksi. Harmittavan moni asuu juuri tuolla Madisonissa tai sen lähialueilla, niin ei voida oikein vapaa-ajalla tavata... Mun on kyllä pakko tavata muutamia tai poksahdan.
 Tälläisessä kulttuurin kehdossa sitä oppii ymmärtämään ja tajuamaan muita maita niin paljon paremmin. Oppitunneilla kuunneltiin paljon, miten mikäkin tehdään missäkin maassa ja mikä on sallittua ja mikä ei. Myös mun, yleissivistymättömän suomalaisjuntin mielikuva muuttui mm. Saudi Arabiasta, kun tapasin todella mukavan ja muutenkin hyväkäytöksisen pojan.  Entisen käsitykseni mukaan kaikki siellä sotivat kameleiden selässä ja kaikki ovat kuoleman partaalla, kun on niin köyhää. Kyseisellä pojalla oli kuitenkin Hilfigerin paita päällä ja Canonin järjestelmäkamera roikkui kaulassa. Tiedän kyllä, että tuloerot ovat tuolla ihan järkyttäviä, mutta jotenkin on vain sellainen päähänpinttymä, että kaikki tietyn maalaiset ovat tietynlaisia. Niinhän se ei tietystikään ole, mutta niin koulussa ja mediassa annetaan suurimmaksi osaksi ymmärtää. Tälläinen mahdollisuus on jotain niin hienoa ja korvaamatonta ja oppii varmasti enemmän kuin yhdelläkään International -kurssilla. 
 Muuten mun viikko meni myöskin ihan hyvissä merkeissä, mitään erityistä ei ole oikeastaan tapahtunut. Taaskin alkaa uusi viikko, vaikka juuri oli vasta  ihana rentoutumis perjantai. Tällä viikolla luvassa ainakin espanjan koe ja olen niin turhautunut, sillä sanojen opettelu on niin hankalaa espanjasta englantiin ja englannista suomeen, kun se Suomessa se suomesta espanjaksi versiokin tuottaa todella reilusti hankaluuksia. Momin kanssa puhuttiin, että voisin käydä vaihtamassa sen helpompaan ainakin ensi jaksossa samalla kun käyn vähän muita aineita korjailemassa. Myöskin englannin lukukirja tuottaa vähän stressiä. Sain myösin vähän kuulla, että mahdollisesti kaikki aineeni liikuntaa lukuunottamatta hylätään, joten voihan kirosana sentään sanon minä ja viimeistäkin motivaation ripettä voi käydä etsimässä kankkulan kaivosta. Työn alla mulla muuten on vähän isompi projekti tänne blogiin ja se selviää teille muutaman päivän sisällä, joten pysykää mukana ja nyt erittäin huono, mutta siitä piittaamaton, oppilas kiittää ja kuittaa! 


Nauttikaa alkaneesta viikosta!

4 kommenttia:

 1. Mun on monasti pitäny kommentoija tänne, mutta nyt myös teen niin enkä vaan aijo ;) Sulla on ihan mahtava blogi, ja mahtavan kuulosta siellä "jenkkilässä". Kannattee tosiaan nauttia, ja mennä vaan, se aika on loppujen lopuks niin lyhyt... Muistan oman vuojen, vaikka siitä onki jo aikaa :D

  Mutta ei muuta ku ihanaa aikaa sulle sinne, oot kyllä mahtava ku otat kaiken uuen siellä niin rennosti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, aivan ihana kommentti ja ihanaa tietää, että näin mukavia ihmisiä lukee mun blogia!
   Välillä ihan naurattaakin, kun tajuaa miten eri tavalla käyttäytyy täällä kuin Suomessa :D aika on mennyt niin nopeasti ja tänään taas kun katsoin Back To Finland -laskuria ja tajusi että syksy on tullut, tuli kyllä mieleen ettei tämäkään loputtomasti kestä...
   Mutta kiitos paljon ja ihan mahtavaa, että vihdoin kommentoit :)!

   Poista
 2. Oooh, odotan niin innolla nyt mun post-arrival orientaatiota! Se on edessä vasta kahden viikon päästä..

  Sulla on aina tosi kivoja postauksia, harvoin luen kenenkään blogipostausten tekstejä alusta loppuun, mutta nää mä jaksan aina lukea :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nauti todellakin, oli niiin hirmu kivaa :)!!
   Voi olipa ihanasti sanottu, sunkin postauksia on kiva lukea, kun ollaan täällä näin lähekkäin! Toivottavasti sulla menee siellä hyvin :)

   Poista

Kiitos kommentista <3