maanantai 9. joulukuuta 2013

6.&7. luukku

Moikkelis! Taaskin on tämä joulukalenterin päivitys tänne blogiin on jäänyt, mutta syy siihen on lähinnä justiinsa se, että mun kone on rikki... En myöskään haluisi ladata kuviani perheen koneelle, joka ei muutenkaan ole mistään nopeimmasta päästä ja videoittenkin editointi on tuskallista. En myös halua kirjoittaa ilman ääkkösia (joita muuten tarvitaan yllättävän paljon), joten käytän kopiointiliitä- taktiikkaa. Miss my computer... Muuten aivan hullua, tänään, eli sunnuntaina tuli täyteen mun 4kk täällä. En olisi ikinä uskonut mun oikeasti pytyvän tähän. Kuolemansairas (eli nuhainen) minä jättää tämän postauksen nyt tähän ja tulen viimeistään huomennenna postaamaan loput ilmestyneet joulukalenterit teille, että päästään täällä blogissakin reaaliaikaan, muuten joulu on jo lähellä! Olette ihania ja muuten herranjestas kun teitä on tullut taas lisää! Hyvää viikonalkua jokaiselle

Tiivistettynä:
-Kuudennessa luukussa laulan mm. maamme laulua ja kerron kuinka paljon olen oppinut arvostamaan Suomea täällä ollessani ja se on nyt ja tulee aina olemaan mulle rakas kotimaani, jonne on aina mukava palata. Joskin sieltä on myös mukava välillä lähteä.
-Seisemännessä luukussa kerron harrastuksieni tärkydestä. Valitsin videon tällä päivälle, sillä tuona päivänä sattui olemaan Cheerleadingin SM-kilpailut, joilla olisin ollut myös mukana, jos en täällä maailman toisella puolella olisi ollut. Kerron siitä, kuinka paljon harrastukset ovat antaneet minulle, niin hyvässä kuin pahassa ja ne parhaimma/huonoimmat kokemukset ja tuntemukset taitaakin olla niistä piireistä. Kehotan myös rohkeasti kokeilemaan erillaisia lajeja, niin kauan kunnes se oma laji löytyy, sillä sitä fiilistä, kun tekee sitä mitä rakastaa ei voita mikään. Itse harrastan siis cheerleadingia, valokuvaamista, bloggaamista ja vloggaamista.

8 kommenttia:

 1. Luuleeks vanhemmat sun blogii?(:ja entä jos vaihdat vaa blogin nimee ja jatkas vuoden jälkeen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne sillein satunnaisesti ainakin, tuskinpa joka päivä naamat ruudussa kiinni kattelemassa onko tullu uutta postausta :D sinähän sen sanoit, mahdollisestii ;)

   Poista
 2. kui joudut lopettaa blogin kirjottamisen? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En nyt sillein joudu kokonaan lopettamaan, mutta tämä blogi lähinnä tätä vaihtovuotta varten ja tuntuu tosi tyhmältä aloittaa kokonaan alusta :/ äää en tiedä, mulla on vielä 6kk aikaa mietiskellä :)

   Poista
 3. Mulla ois muutama kysymys koulusta Amerikassa ja vaihtovuodesta siellä ylipäätään. Toivoisin todella että voisit vastata näihin :-)
  Saako oppiaineet itse valita?
  Onko pakollisia oppiaineita?
  Saako tunnin aikana käydä vessassa?
  Kuinka kauan yksi oppitunti kestää?
  Entä välitunti?
  Miten opettajia puhutellaan?
  Saitko isäntäperheeltäsi uuden puhelimen?
  Entä liittymä siihen?
  Maksaako suomeen soittaminen paljon?
  Onko koulussasi paljon muita vaihto-oppilaita?
  Kuinka kauan sinulla kesti saada ystäviä siellä?
  Tarviiko/Saako koulussa käyttää tietokonetta?
  Kiitos ihan hirmusesti jos pystyt vastaamaan näihin!! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietenkin vastaa, elikkä:
   -Suunnilleen joo, USAssa vaihtareilla on pakollisena vain amerikan historia, mutta sitäkään (esim. mun koulu) ei valvo ottaako sitä vai ei. Myöskien voi olla, että sun opinto-ohjaaja ei suostu laittamaan pelkkiä hauskoja aineita.
   -Vastasinkin jo tossa ylempänä, että se amerikan historia.
   -Saa, mutta se aika koska sinne saa mennä, vaihtelee opettajasta/koulusta. Esim. ei voi olla ettei saa mennä tunnin ensimmäisenä tai viimeisenä 15minuuttin aikana.
   -Vaihtelee kouluittain, mulla kestää 95min (eli 4 oppituntia per päivä), mutta myös 45min oppitunnit on yleisiä.
   -Vaihtelee myös paljon kouluittain, ylin aika on 2min ja pisin (mikä myös meidän koulussa on käytössa) on 10min.
   -Mr./Ms./Mrs. +sukunimi. Saattaa myös olla poikkeustapauksia, jota eivät halua hetä kutsuttavan noilla nimityksillä.
   -En saanut, ystävä tosin sai jenkkipuhelimensa perheeeltä.
   -Liittymän ostin suomipuhelimeeni.
   -Mun liittymällä ei saa soitettua ulkomaan puheluita, koska tiesin etten tule soittamaan. Se olisi ollut mun liittymällä +10 dollari kuussa.
   -Meitä on yhteensä 41 (Suomi, Italia,2xSaksa)
   -En osa oikein sanoa, noin 2kk tai reilu?
   -Saa käyttää ja osa (1%) käyttää, mutta musta ei tarvitse.
   Ja eipä mitään ihanaa, kun kysyit :)

   Poista
 4. Vielä yks kysymys: miten teillä on kokeet siellä? :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka viikko on pieniä testejä, että ei ole koeviikkoja :)

   Poista

Kiitos kommentista <3