maanantai 2. joulukuuta 2013

thanksgiving ja 1. luukku

Moiksun! Erittäin ihanasta Thanksgiving juhlasta selvitty hengissä ja nyt tulenkin jakamaan sitä teidän kanssa. Ensin muutama taustajuttu Thanksgivingistä, eli: Uudisasukkaat muuttivat Euroopasta Amerikkaan talvella ja heillä ei ollut ruokaa, eikä taitoa sitä metsästää. Amerikkalainen intiaaniheimo päätti auttaa heitä, ja kiitokseksi uudisasukkaat kutsuivat heimon luokseen viettämään Kiitospäivää, jota inkkarit olivat jo monta sataa vuotta viettäneet, kiittääkseen maan antimista. Se siitä historian tunnista ja siirrytään 1600- luvulta torstaihin.
Menin todella myöhään edellisenä päivänä nukkumaan, kun pitkästä aikaa oli vähän aikaa tekstailla Suomikavereitten kanssa. Vihdoin ja viimein menin kuitenkin nukkumaan erittäin onnellisena ja se sama fiilis on jatkunut tähän sekunttiin asti! Heräilin aika myöhään Thanksgiving aamuna ja oikein rauhassa söin aamupalaa, jonka jälkeen muutama tunti vain siivoiltiin ja rentoiltiin. 
Yksi Kiitospäivän tärkeimmistä elementeistä on yhdessäolon ja kiitollisuuden lisäksi ruoka. Tärkeimpiä noista ruuista on ainakin kalkkuna ja piirakat, joita meilläkin tarjoittiin aivan riittävästi! Myös Stuffing on yleinen lisuke ja siihen kai liittyy jokin juttu minkä takia. Se siis tarkoittaa löllöjä krutongin palasia ja ei ihan mun lempparia ollut, mutta ei se oksennusrefleksiäkään aiheittanut. Tuli ihan jouluisa olo, kun ympärillä oli perhe, sukulaisia ja ruokaa, ainoastaan lahjat uupuivat. Toisaalta ne lahjat eivät olisi tuohon fiilikseen pienintäkään lisä-arvoa tuonut, sillä tämän perheen ja kokemuksen saanti on yksi hienoimmista lahjoista minkä ihminen voi vastaanottaa. Kuitenkin vieraat alkoivat tulla meille kahden aikoihin ja ensimmäiset pari tuntia vain juteltii ja valmisteltiin yhdessä ruokia. Sen jälkeen alkoi pitkä syöminen. Meillä ei ruokalajeja ollut mitenkään hirmuisesti, mutta niitä mitä meillä oli, oli sitäkin enemmän! Mahat siis tuli todellakin täyteen.
Meidän perheellä ei erityisempiä Thanksgiving perinteitä ollut, sanottiin vain vähän pidempi ruokarukous kuin yleensä. Monesti olen kuullut, että juhlaväki istuu yhdessä alas ja kaikki sanoo jonkin asian mistä on kiitollinen. Me ei tuota tehty, mutta pakostakin kiitospäivänä tuli mietittyä mistä kaikesta on kiitollinen. Kerron nyt muutaman asian mistä olen kiitollinen ja monet niistä on varmaan sellaisia mihin myös te voitte samaistua. Olen kiitollinen siitä että olen terve, vatsa on (ainakin yleensä) täynnä hyvää ruokaa, mulla ihmisiä kehen luottaa, ihmisiä kenestä välittää ja heitä ketkä välittää musta, mahdollisuus tehdä tulevaisuudessa juuri sitä mitä haluan, koti pään päällä, harrastuksia ja muita asioita jotka saa mut todella iloiseksi ja mikä parasta, joka päivälle on jotain mitä odottaa ja minkä takia jaksaa herätä uudelleen. Olen turvassa. Tällä hetkellä olen myös erityisen kiitollinen tästä upeasta mahdollisuudesta vaihtovuoteen ja siitä että, saan jakaa tätä vuotta teidän kanssa. 
Kun oltiin syöty ja vietetty aikaa yhdessä olikin lähtö Black Friday shoppailemaan! Multa kyseltiinkin mikä tuo Back Friday on, elikkä tässä tulee: vähän kuin Stokkan Hullut Päivät, mutta kun Amerikassa kaikki on suurempaa, niin alennukset saattaa olla ihan hulluja ja niitä on joka kaupassa. Jotkut kaupat avaavat jo kahdeksan aikaan Thanksgiving iltana, osa vasta puolen yön aikaan. Silloin kaupat ovat suunnilleen kellon ympäri auki ja kaikki tarjoushuilluimmat suuntaavat shoppailemaan yöllä. Olen kuullut myös juttua, että jotkut ovat viettäneet oman Thanksgivinginsä jonottaen ostoskeskuksiin. Itselläni lähdö shoppailemaan tapahtui hieman yhdeksän jälkeen, kun lähdettiin matkaan siskon ja italialaisen vaihtarin kanssa. Käytiin kahdessa kauppakeskuksessa ja vielä Targetissa (tarjoustalon tyyppinen) ja kotona oltiin vasta viideltä aamulla. Omaan silmään ei pistänyt mitään erittäin hulluja tarjouksia, mutta se saattoi johtua myös siitä, ettei ne silmät kovin usein auki pysyneetkään. Kameraa en ostoksille raahannut, sillä se olisi ollut tuon hullunmyllyn jälkeen tuusannuuskana, mutta otin kännykällä muutaman kuvan!
1. Pian lähdetään shoppailemaan! 2. Eka Black Friday shoppailu ikinä jänskää! 3. Erittäin turha kuva, mutta juomis loppus :/
1. Ensimmäisessä ostoskeskuksessa. 2. Irtokarkkikaupast löytyi suomalaista lakritsia (katso video, miltä maistui)! 3. PINK-kaupan jono oli pidempi kuin nälkävuosi.
(Flickr oli yhteistyökyvytön ja tähän tuli erillaiset reunat kuin muihin, pahoittelut siitä!)1. Katsastamassa Hollisterin alennuksia. 2. Sain jättisuuren pukukopin ja kaikki taisi inhota mua, koska hidastelin ja räpsin kuvia... 3. Nämä....
1. ...Vaiko nämä? 2. Kummatkohan lähti mukaan? 3. Alennuksia alennuksia!
Ja sitten vielä muutama parempi kuva ostoksista. Olen aika tyytyväinen, etten tuon enempää ostanut, sillä olen ajatellut olla nyt säästökuurilla muutaman päivän viikon tulevien reissujen takia.
Valkoinen neule/Target
Tummansiniset farkut/Hollister
Aikainen 18w synttäri lahja ;)
Korvakorut
Yritän nyt lopettaa tän postauksen ennen kuin tämä jatkuu yhtä pitkälle kuin PINK-kaupan jono Black Fridayna ja jos loppuun vielä kiinnostusta riittää katsokaa mun ensimmäinen luukku joulukalenterista. Pian taas kouluun, myönnettäköön, että kokonainen kouluviikko ei hirveästi nappaa. Täällä kuitenkin ollaan vaihto-oppilaana ja painottaisin tuota oppilas osaa vielä monta kertaa. Raskas viikko siis luvassa, mutta en siltikään väitä ettei siitä kiva tulisi. Nyt tässä joulukuussa tullaankin palailemaan aika useasti, sillä videoita joulukalenterin takia on paljon luvassa. Nyt kuitenkin näihin kuviin ja näihin tunnelmiin (inhoan tuota lopetusta) ja hyvää alkavaa viikkoa jokaiselle tasapuolisesti!


8 kommenttia:

 1. voitko tehdä whats on my lumia postauksen?(:

  VastaaPoista
 2. Hahah toi loppu :D Miltäs maistui kyseinen karkki? :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ees osaa kunnolla sanoo, joltain tosi pahalta hedelmältä tai marjalta :D

   Poista
 3. Millä muokkaat nuo videot mitä laitat youtubeen? :) Voisitko ottaa kuvia miltä siellä näyttää ulkona? :) Ja kuviat teidän talostakin olis ihan kivoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perus Movie Makerilla muokkaan :) ja ehdottomasti voin, vaikka tossa joulua aikaan kun (toivon mukaan) vähän siivotaan!

   Poista
 4. Toi loppu on niin paras! Oliko hyvää karkkia? ;)
  Sun videot on tosi hyviä ja varsinkin tää joulukalenteri on mun mieleen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahha, en kyllä erehdy maistamaan toista kertaa hyi kauhia! Kiitos hirmuisesti :)

   Poista

Kiitos kommentista <3