maanantai 27. tammikuuta 2014

mid-stay orientation

Moikka! Viikonloppuna oli siis AFSn toinen pakollinen orientaatio, joka oltiin sijoitettu tähän vaihtovuoden puoleenväliin. Leirillä käytiin läpi taas kerran kaikki samoja juttuja mitä aikaisemminkin; käsiteltiin kulttuurishokkia, pohdittiin omaa mielialaa ja käyttäytymistä, puitiin ongelmia ja mietittiin miten niistä voidaan selvitä ja kerrottiin mitä tuleman pitää näinä seuraavina 155 jäljellä olevana päivänä. Perus juttuja siis, jotka eivät kovin kivalta kuulosta, mutta mulla kyllä oli niin ihana viikonloppu, jota varmasti tule kaipaamaan vielä Suomessakin.

Matkaan lähdittiin aikaisin lauantai-aamuna ja ajeltiin vajaa puolentoista tunnin matka Wisconsinin pääkaupunkiin Madisoniin, josta lähdettiin kaikki yhteiskuljetuksella kohti leiripaikkaamme Green Lake:a, jonne matka kesti pari tuntia. Lauantaipäiväämme kuului yhteensä kolme noin tunnin mittaista sessiota mainitsemanistani vaihtarijutuista ja niiden välissä oli mukavasti vapaa-aikaa. Mulla oli kamera kokoajan mukana, mutta jotenkin ei tullut otettua kuvia, joka nyt vähän myöhemmin harmittaa...

Vapaa-aika käytettiin lähinnä vain jutellessa, koska tunnetusti se on niin ihanaa jutella toisille, ketkä ovat täysin samassa tilanteessa. Tuli myös muistettua kuinka erilaisia kaikki kulttuurit ovat, josta lisää luultavasti myöhemmin. Illalla meille tarjoiltiin myös upea buffet-ruokailu viereisessä leirikeskusravintolassa, nam! Loppuilta menikin samalla tavalla, kuin muukin vapaa-aika, ehkä vain vähän riehakkaammissa merkeissä ;D

Aamulla herätys oli taaskin puoli seitsemän aikaan ja suunnattiin yhdessä upealle aamupalalle. Päivän ohjelmassa oli vain tämä aamupala, vajaa puolentunnin sessio, vapaa-aikaa ja lähtö, joka tapahtui jo 11 aikoihin. Suunnattiin muutaman uskaliaan kaverin kanssa uhmaamaan kylmää säätä ja napsimaan kuvia pihalle! Tuolla oli siis tosiaankin kylmä (-15celssiusta) ja lunta oli siellä ihan kuin Suomessa joinakin talvina.
Lähtö tosiaan koittikin aikaisin ja suurinosa lähti yhteiskuljetuksella tuolta pois. Oli taas ihan hirveää sanoa heipat kaikille.. Mulla taitaa olla enää yksi AFS tapaaminen tuolla täysin samalla porukalla Toukokuussa. Viimeisten jenkkipäivien aikana 30.6-2.7, mulla on myös jokin orientaatio, mutta se ei taida olla tämän saman porukan kanssa. Onneksi meillä on kaikenlaisia suunnitelmia toteutettavaksi yhdessä! Kuitenkin matka kesti huonon sään vuoksi vähän pitempään, mutta kotona olin kuitenkin jo kolmen aikoihin. Sunnuntaina ei muuta tullutkaan tehtyä, kuin vietettyä aikaa perheen kanssa ja menin aikaisin nukkumaan, sillä univelkoja viikonlopusta kertyi ihan mukavasti. Tänään (eli maanantaina) ja luultavasti huomennakin on koulu peruttu kylmyyden vuoksi. Se siis tarkoittaa myös sitä, etten oikein voi lähteä kotoa minnekkään, joten mukavan leppoisat pari päivää tulee olemaan, vaikkakin mulla olisi aika paljon tekemistä. Mulla on niin monta postausideaa, että pää pian räjähtää ja paperi loppuu, joten nyt kerrankin kun mulla on aikaa, niin lupaan yrittää parhaani ja käyttää sen hyväksi!

Hyvää tammikuun viimeistä viikkoa kaikille!

Ps. Flickr ei nyt toimi mulla, joten jonkun aikaa ainakin joudun lisäämään kuvat suoraan Bloggeriin. Tämä siis selittää hieman huonolaatuisemmat kuvat..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista <3