keskiviikko 12. helmikuuta 2014

TGIF

MICHIGAN 001 MICHIGAN 066 MICHIGAN 092 Moikka taas pitkästä aikaa! Tulin jakamaan vähän mun viikonloppuista seikkailua tuolta pohjoisesta Michiganissa, elikkä käytiin kylässä isovanhempien luona ensimmäistä kertaa mun täällä olon aikana. Lähdettiin tuonne torstaina heti koulun jälkeen, joten otin perjantaipäivän lomaa koulusta. Matka ylös keski lähemmäs 7 tuntia, joka oli mun tähänastisen elämän pisin automatka ja jenkit oli ihan järkyttyneitä, kun kerroin, etten ole Turku-Oulu väliä (reilut kuusi tuntia?) kauempaa istunut ikinä autossa. Matka meni kuitenkin todella nopeasti ja perillä suurimpien ikinä näkemieni lumikinosten keskellä oltiin ennen puolta yötä. 
MICHIGAN 156 MICHIGAN 059 MICHIGAN 006

Perjantai aamuna erittäin hyvin nukutun yön jälkeen (lue erittäin ei-todellakaan-hyvin, helkutin kylmällä ja kovalla matolla nukutun yön jälkeen) lähdettiin melkeimpä heti Michigan Tech Universityyn kiertelemään, koska siitä on mahdollisesti tulossa vuoden päästä veljeni college. Paikka siis sijaitse noin 15 minuuttia isovanhempien talolta ihan kauniissa paikassa. Ainoa vaan, että kyseinen koulu on Amerikan lumisimpien koulujen ensimmäisenä, joten en ymmärrä, kuka vapaa-ehtoisesti haluaa niin kylmään ja lumiseen paikkaan asumaan haha! Koululla meillä oli pitkä opastettu kierros, joka oli kyllä itseasiaas todella kiinnostava. Itsekkin haluaisin ihan hirveästi kokea college-elämän... Olisi kirjaimellisesti niin siistiä! Tuo oli siis toinen college missä olen kunnolla vieraillut ja kummatkin ovat vaikuttaneet ihan kuin elokuvien kulisseilta. Mutta niin kuin olen sanonut, tämä vuoden jälkeen mun on aika palata Suomikouluun ja kierrellä muita paikkoja erittäin kiinnostavia paikkoja.

MICHIGAN 038 MICHIGAN 016 MICHIGAN 011 MICHIGAN 014 Perjantaina ei pahemmin muuta tehtykkään, koska collegekierroksella meni melkeimpä koko päivä. Ruokakauppa ostosten (leipäjuusto ja saunamakkara!!!) jälkeen löhöiltiin yhdessä katsellen olympialaisten avaijaisia. Niin outoa katsella niitä täältä, sillä meidän perheelle olympialaiset on kuin kirkossa käyminen jollekkin :D. Pyhä asia siis! Pysyn kuitenkin kovana ja kannustan Suomea loppuun asti ja olen ylpeä suomalaisista, sillä niin paljon en ole vielä amerikkalaistunut hahah (ps. pian amerikkalaistumispostausta ;)! Ai niin, mummi oli todella ihana ja kokkaili suomalaisia safkoja! Perjantaina syötiin jälkiruuaksi uunipuuroa (kermavaahdolla tosin?) ja lauantaina syötiin aamupalaksi pannukakkua! Hänen isovanhempansa ovat siis Suomesta ja mm. heidän alue, on sitä aluetta minne suomalaisia muutti 1900-luvun molemmin puolin aika sankoin joukoin. Olikin hauskaa, kun kadut oltiin nimetty suurimmaksi osaksi suomeksi, kadulla liehui suomenlippuja ja löysin myös 'suomeksi' kirjoitettuja kirjoja! Myös Finlandia University löytyi! 
MICHIGAN 015 MICHIGAN 009 MICHIGAN 048 MICHIGAN 053 MICHIGAN 150 MICHIGAN 075 MICHIGAN 124 MICHIGAN 082 MICHIGAN 169 MICHIGAN 178 MICHIGAN 179 Lauantaina pannariaamiaisen jälkeen lähdettiin kiertelemään 'keskustaa', josta löydettiin pieni kauppa, joka myi myöskin suomalaisia juttuja. Olisin niin halunnut ostaa tuollaisen TGIF (Thank God I'm Finnish) paidan, mutta siis mulla on tuollaisia paitoja niin paljon?! Siis en edes ymmärrä, kymmeniä varmaankin :D! Eikä noita voi oikein käyttää muuta kuin kotona ja treenatessa...Ostin kuitenkin lähessä samanlaisen paidan, jossa luki Michigan ja jotain muuta. Hups. Kuitenkin tuolta lähdettiin burgereitten kautta kiertelemään käynnissä olevia Winter Carnivaleja collegen alueelle, jonne oppilaat olivat tehneet upeita lumiveistoksia ja siellä oli käynnissä muutakin ohjelmaa. Oli kuitenkin ihan sairaan kylmä! Parin tunnin kiertelyn jälkeen oli luvassa 'shoppailua', eli kulutimme vajaat parituntia paikallisessa ostoskeskuksessa, jossa oli huimat neljä kauppaa! Kirpputori, kirpputori, kirpputori ja kirpputori! Siis lähinnä vanhojen esineitten kirpputoreja. Noh ei mitään, vuorossa sen jälkeen oli college jääkiekkopeli jotakin Alabaman joukkuetta vastaan ja runsas voitto (10-4) siinä tulikin. Sen jälkeen ei mitään extremeä tapahtunutkaan, vaan suunnattiin sisarusten kanssa pitsalle ja sen jälkeen mummille katsomaan lisää olympilaisia.
MICHIGAN 184 Lauantaina 8.Helmikuuta tuli kuluneeksi puolivuotta mun vaihtoon lähdöstä. Ihan sairaan hienoa, todella pelottavaa, ahdistavaa, ihanaa, upeaa, surullista, iloista, pysäyttävää, voimaa antavaa... En tiedä. Kivaa? Varmaankin. No ainakin olen todella ylpeä itsestäni varsinkin kun tiedostan kuinka paljon olen kasvanut henkisesti ja fyysisesti. Teen tästä kuitenkin ihan oman spesiaalipostauksen liittyen amerikkalaisuuteen, kunhan saan sen vaan rustattua loppuun asti! Kuitenkin on todella todella todella ihanaa, kun niin moni teistä on tullut mulle henkilökohtaisesti kertomaan kuinka tämä mun puolivuotinen elämä täällä on innoittanut lähtemään hakemaan vaihtoo ja on kysytty neuvoja ja mielipiteitä, se on paras palkinto tästä bloggaamista, koska haluaisin mahdollisimman monen lähtevän ulkomaille kokeilemaan millaista se elämä on mukavuusalueen ulkopuolella, toisessa kulttuurissa, mistä et tiedä paljon mitään. Kyllä se välillä on aika raskasta, mutta aivan varmasti kaiken sen arvoista! Kiitos kaikille!


Erittäin hyvää loppuviikkoa kaikille! 


Ps. Mun Flickr otti tuossa reilu kuukausi sitten vähän ennalta anomatonta lomaa ja oli tosiaan poissa käytöstä, mutta jee nyt se taas toimii, joten kuvia saadaan samanlaisina kuin ennen!

6 kommenttia:

 1. Turusta Ouluun ajaa autolla noin seittämän ja puol tuntii :DD ( kaitoin google mapsista)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, meidän bussi taisi mennä mukavasti ylinopeuden puolella :D tosin yöaikakin taisi vaikuttaa..

   Poista
 2. Moikka! Sulla on tosi kiva blogi, ja aattelin kysyy et voisikko joskus tehä sellatteen postauksen, jossa kerrot vähän sun host perheestä? :) Niinku vaikka sun sisaruksista, tai vaikka kuvaisitte jonkun videon yhessä?
  Ja tsemppii loppuvaihtovuoteen! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Kiitos paljon, ihana kuulla, että tykkäät! Ehdottomasti voin tehdä postauksen ja videonkin haluaisin, mutta en tiedä miten sellaisen ehtisin toteuutamaan, kun elellään niin eri aikoihin.. Arkena ollaan kotona ihan kuolleina 5 jälkeen, jonka jälkeen veljellä on tosi paljon tekemistä ja itse olen niin väsynyt, että hyvä kun saa sanaa suusta! Viikonloppuna sitten taas ollaan molemmat yleensä poissa :D mutta eiköhän me joku aika joskus löydetä!

   Poista
 3. Olitko siis Houghtonissa? :-D Mun host-isovanhemmat asuu siinä lähellä niin oltiin siellä Thanksgivinginä! Käytiin sillon kiertelee kauppoja ja kaikkialla oli vaan noita suomi-tavaroita. :-D

  VastaaPoista

Kiitos kommentista <3