perjantai 25. huhtikuuta 2014

spring break part one

Moikka moi! Täällä olen vietellyt todella ihanaa Spring Breakkia jo yli viikon verran ja nyt tulen paljastamaan mitä touhusin loman ensimmäisinä päivinä. Mun loma akoi jo päivää aikaisemmin kuin muilla, kun lähdettiin keskiviikkoiltana sisaruksien kanssa ajelemaan kohti Kentuckia, Mammoth Cavia eli kansallispuistoa. Tuonne alas ajeltiin täältä Wiscosinista reilu kahdeksan tuntia ja perillä kansallispuistossa oltiin vasta puoli kolmen aikaan yöllä. kentuckyntennessee 022 kentuckyntennessee 005 kentuckyntennessee 027 kentuckyntennessee 030 kentuckyntennessee 033 Vietimme yön hotellissa ja rauhallisen herätyksen jälkeen noin puolenpäivän aikoihin alettiin kiertelemään puistoa. Se mikä tuosta Mammoth Cavesta tekee erikoisen kansallispuiston on, että se on maan alla. Siellä on siis satoja kilometrejä luolareittejä muinasaikaisten jäänteiden luokse. Olimme varanneet yhden kolmen tunnin mittaisen kierroksen luolaan ja oli kyllä siisti kokemus! Näimme monia ihan selkeitäkin kirjoituksia, talon raunioita ja isoja halleja. Reittimme oli reilu 3 mailia (noin 5 kilometriä) pitkä ja vain ensimmäisen muutaman sadan metrin aikana paikassa oli valot. Muuten kannettiin lyhtyjä mukanamme. Kuvien ottaminen oli siis melkein mahdotonta, koska salamaakaan ei saanut käyttää. Harmi sinäänsä..
Kierroksen jälkeen lähdimme lähes suoraan ajamaan kohti Tennesseetä, dadin siskon taloa, jossa oli tarkoitus viettää pääsiäinen. Matkaa oli noin kolme tuntia ja perille päätyämme emme muuta tehneetkään kuin silittelimme pieniä koiranpentuja ja menimme nukkumaan. Dadin siskolla on siis oma koirakenneli ja koko paikka oli täynnä noita palleroita, mikä oli mulle koirarakkaana ihmisenä enemmän kuin mieluista! 
Perjantaina jatkoimme koirien hellimistä, mutta kävimme myös kiertelemässä kaupunkia missä olimme. Siellä oli jo todella lämmin ja koko paikka oli niin vihreänä, kun puihinkin oli tullut jo ihan kunnon lehdet! Perjantai-illalla saapui sitte mom ja dad pääsiäisen viettoon ja kävimme syömässä ravintolassa, jossa maistoin ensimmäistä kertaa ikinä kissakalaa, haha. kentuckyntennessee 049 kentuckyntennessee 067 kentuckyntennessee 083 kentuckyntennessee 120 kentuckyntennessee 129 kentuckyntennessee 142 Lauantaina otettiin suunnaksi lähellä sijaitseva kansallispuisto, jossa kierreltiin autolla, mutta pysähdeltiin tuollaisille reiteille kävelemään. Siellä oli vesiputouksia joka puolella ja välillä koko paikka näytti ihan sademetsältä. Tuollakin vietimme aika reilusti aikaa ja kun vihdoin selittiin takaisin jalat räjähdyspisteessä, söimme pääsiäisaterian ja paljon pääsiäismunia ja katseltiin Frozen leffaa koko porukan voimin. Olen vähän jäljessä kyseisen leffan kanssa, koska näin sen ensimmistä kertaa muuma viikkoa sitten. No, tykkään siitä kuitenkin, niinkuin lähes kaikista muistakin Disney leffoista! kentuckyntennessee 152 kentuckyntennessee 158 kentuckyntennessee 170 kentuckyntennessee 179 Sunnuntaina sitten kaikki muut meistä, paitsi minä, mom, dad ja nuorin siskoni lähtivät takaisin Wisconsiniin. Me jäljelle jääneet käytiin sitten pääsiäiskirkossa ja katsastamassa meksikolaisravintolan buffetti. Ai että, nam nam! Tämän jälkeen lököiltiin koko päivä uima-altaalla, mitä nyt kävin siskon kanssa ottamassa kuvia ja Walmartissa. Olisipa täällä Wisconsinissa jo yhtä lämmin kuin tuolla etelämmässä.. kentuckyntennessee 203 kentuckyntennessee 192 Maanantai aamulla me loputkin sitten lähdettiin aikaisin aamulla ajamaan kohti kotia. Olisin voinut jäädä tuonne makoilemaan altaalle ja silttelemään koiria ja hevosta pidemmäksikin aikaa.. Lähes koko päivä ajattiin takaisin, mutta tehtiin yksi vähän pitempi pysähdys Metropoliksella, Illinoisissa. Koska dad on todella suuri sarjakuvaa fani, kävimme Supermanliikkeessä ja suuren patsaan luona. Muuten itse kaupunki oli todella pelottava, ihan kuollut kummituskaupunki! Kotona oltiinkin sitten aika myöhään illalla ja vaikka olin melkein koko päivän autossa nukkunut, jatkoin melkein heti unia kotiin päästyämme. 
Tiistaina oli enemmänkin lököily päivä taas, mutta kävin shoppailemassa ja löysin Prom-mekon itselleni. Todella kivasta keskiviikosta on tulossa postausta ihan justiinsa, joten pysykää valmiuksissa siellä! Nyt erittäin hyvää viikonloppua kaikille!

6 kommenttia:

 1. Tosi kuva postaus! Ja odotan innolla että nään sun Prom-mekon;)

  VastaaPoista
 2. Tykkään paljon lukea sun postauksia! :)

  VastaaPoista
 3. Hei tosi kivan oloinen blogi :) Olen lähdössä Jenkkeihin vuodeksi vaihtoon Pennsylvaniaan ja muo mietityttää pari asiaa ja toivoisin niihin vastausta. Miten vaihtarit otetaan koulussa huomioon, meinaan oppilaita ja opettajia? Ollaanko koulussa ulkonäkökriittisiä niinkuin Suomessa että ne ihmiset joihin halutaan tutustua valitaan ulkonäön perusteella? Onko siellä sellaista "perfektionismia" niinkuin Suomessa? Harrastaako monet siellä liikuntaa ja miten vaikkapa lenkkeilijöihin suhtaudutaan? Tullaanko vieraillekkin juttelemaan ja miten suhtaudutaan jos itse menen juttelemaan vieraille? Ja viimeisenä, että katsoin sun ärsyttävät asiat usassa videota, ja siellä mainitsit niistä veroista, niin voisitko vähän selventää tätä juttua? Nää on aika kummallisia kysymyksiä, mutta kun kaikissa vaihtariblogeissa kerrotaan aina vaan sellaisia perusjuttuja, joten noi olis kiva tietää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja tottakai voin selvennellä!
   Tämä riippuu paljon koulusta. Opettajat on pääosin tosi ymmärtäväisiä ja haluaa auttaa. Jos koulussa on ollut aijemmin paljon vaihtareita, opettajat tietää paremmin miten heidän kanssa toimia. Toisaalta jos vaihtareita on ollut monta, monet oppilaat eivät ole enää niin kiinnostuneita vaihtareista, joten itse pitää mennä tyrkyttämään itseään porukoihin.
   Ei todellakaan olla, kaikki hengailee koulussa urheiluvaatteissa ja se on enemmän kuin normaalia!
   Hmm, en oikeen osaa vastata tuohon perfektionismi kyssäriin kunnolla, ei oikeastaan. Ihmisestä riippuen tottakai!
   Todella monet harrastaa urheilua koulun joukkueessa, mutta koulun ulkopuolella ei urheilla lähes ollenkaan. Eli jos vaikka juokset crosscountry joukkueessa niin silloin lenkkeily on ihan normaali harrastus, mutta jos sanot että teet sitä itse kouluajan ulkopuolella, moni voi olla vähän että häh :D mutta siis ei mitenkään eri tavalla itse henkilöihin suhtauduta!
   Täällä kaikille juttelu on ihan normaalia joten sua ei luultavastikkaan tulla katsomaan kieroon kun menet puhumaan tuntemattomille.
   Noista veroista, että Suomessa se verohinta on lisätty siihen hintalapun hintaan, toisin kuin täällä eli tuotteen todellisen hinnan tiedät vasta kassalla. Pennyslaviassa vero on 6%, eli kun hintalapussa lukee 5 dollaria ja menet kassalle, tuote on 5.3 dollaria!

   Poista

Kiitos kommentista <3