keskiviikko 3. syyskuuta 2014

PALUUORIENTAATIO

Taas on kulunut jonkin aikaa siitä, kun viimeksi selvisin tietokoneen ääreen näpyttelemään tekstiä teille. Syynä ainoastaan kiire arjen kaikkien juttujen sovittamisessa paikalleen, mutta nyt alkaa onneksi näyttämään jo hieman paremmalta. Luvassa paljon enemmän tekstiä tännekkin tulevaisuudessa! Kuitenkin, viime viikonloppuna oli perjantaista sunnuntaihin kestävä paluuorientaatioleiri kaikille meille palanneille Turun alueen AFSn vaihtareille. Leiri oli samalla aloitusorientaatio viikko sitten Suomeen saapuneille vaihtareille, joten oman vaihdon ja ennen kaikkea vaihdon alun muistelulta ei voinut välttyä. Kun katsoi vaihtareita, muisti heti itensä vuosi sitten samanlaisessa asemassa. Siitäkin on jotenkin niin kauan, mutta silti niin vähän aikaa. Kaiken muistan ihan selkeästi silti..
paluuorientaatio 035 paluuorientaatio 025 paluuorientaatio 011
Leirille lähdettiin perjantai-iltapäivällä ja tuona päivänä ei pahemmin muuta tehtykkään kuin leikittiin ja tutustuttiin toisiimme. Leiritunnelmaa ei voi edes sanoin kuvailla, koska kaikki vaihtarit tulevat keskenään toimeen ja kaikki ovat innokkaita kokeilemaan uutta. Aion ehdottomasti jatkaa AFSn riveissä toimimista ja ilmottautua vapaaehtoisesksi, jotta voisin mennä mm. tuollaisille leireille useammin. Englannin puhuminenkin oli ihan superia, vaikkakin alkuunsa kaikki taidot oli semi ruosteessa. Pakko alkaa pitää kieliaitoa yllä vähän paremmin.
paluuorientaatio 114 paluuorientaatio 077 paluuorientaatio 070
Lauantaina ei-niin-kovin-pitkien yöunien jälkeen nostettiin itsemme ylös ja päivä meni kutakuinkin kaavalla syömään-orientaatio sessioon-syömään-orientaatio sessioon. En voi olla kieltämättä ettei tunteet olisi noussut pintaan kun orientaatio sessioissa käsiteltiin niin paljon vaihtoa ja kaikkea mitä se meille antoi ja miten se muutti meidän elämäämme. Kaikilla oli ihan erilaiset tarvinat kerrottavina, mutta kaikissa niissä oli samalla niin paljon samaakin. Tuli vaan niin kamala ikävä vaihtariaikoja.. Vaihdon jälkeen on niin kovasti yrittänyt olla ajattelematta vaihtoa ja koota tunteet jonnekkin takaraivon syvimpään nurkkaan, mutta tuolla ne väkisin kaivettiin esiin. Eihän näistä tunnevyöryistä pääse eroon vieläkään :D
paluuorientaatio 082 paluuorientaatio 112 paluuorientaatio 048
Lauantai-ilta kului taas mukavasti vapaa-ajan merkeissä. Käytiin saunassa ja uimassa  ja se oli monille vaihtareille ensimmäinen kerta ja oli niin ihana nähdä että kaikki olivat niin innoissan!! Muutamiin vaihtareihin tutustuin ihan kunnolla ja tässä tämän viikon aikana olen heitä tavannutkin jo pariin otteeseen. Tiistaina kävin amerikkalaisen, tarkemmin ottaen wisconsinilaisen Mackenzien kanssa kahvittelemassa ja näyttämässä paikkoja. Tuntuu todella oudolta, että mun amerikka-elämästä on hypännyt joku ihminen tänne Suomeen. Keskiviikkona kävin taas vähän isommalla porukalla istuskelemassa kahvilassa palanneiden vaihtareiden ja nykyisten vaihtarien kanssa. Tällä viikolla on kuitenkin ainakin vielä yksi vaihtarimomentti on edessä kun mennään näillänäkymin lauantaina juhlistelemaan vähän tätä vaihtariutta jonkinkokoisella vaihtariporukalla!
paluuorientaatio 041 paluuorientaatio 125 Kuitenkin nyt hyppään taas noiden läksykirjojen pariin ja lupaan ja vannon kautta kiven ja vaikka koko maapallon, että nyt alan herättelemään tätä blogia vähän enemmän. Ainakin lauantaista voisin väsäillä postausta! Ja onhan mulla se kysymyspostauskin julkaisematta.. Hyvä Anna. Hei kiitos kun olette vielä siellä, palaillaan pian ja kaikille mun videoista kiinnostuneille sellainen pikkuinfo, että suosittelen kanavany tilaamista YouTubessa, jos haluaa nopeasti tiedon uusista videoista, sillä olen olun hivenen hidas laittamaan videoita myös blogiin. Ensi kertaan!

1 kommentti:

  1. Were you able to take a yearbook home with you from Union Grove? If not, I can send one to you.

    Also, Brachmann and Hein released this year's Union Grove High School video - This School (OFFICIAL TEACHER MUSIC VIDEO) - on YouTube. You'll see Bret in it, and some other kids you might remember from UG.

    https://www.youtube.com/watch?v=MDQoczDfMqA


    VastaaPoista

Kiitos kommentista <3